4

Rezervările Dvs. se trimit direct la Unităţile de Cazare alese. Acestea vor răspunde cererilor primite.

Nu se percep comisioane de rezervare sau alte taxe.


VoyageTube.com nu solicită date despre conturi bancare sau carduri, nu face vânzări ori transferuri de bani.
Prin continuarea navigării acceptaţi articolele din Termeni și condiţii, precum și Politica de confidenţialitate privind protecţia datelor.

In caz contrar, vă rugăm să întrerupeţi navigarea


>> Continuă navigarea >>

meniu         ×

Judetul Bihor
Vacante exotice, City-break
Inscriere unitate noua    > > >
Trimite recomandare turistica
Contact
search         ×

Caută unităţi de cazare
sau o nouă destinaţie

Harta: world> europa> romania> crisana> bihor> oradea> obiectiv: Hotel Parc, Oradea

Hotel Parc, Oradea

Adresa: Blvd. Republicii, nr.5 , Oradea, judet Bihor

Categorie: obiectiv - tip: turistic

Mentiuni unitate: cladire

Locaţie unitate - >> arată harta >>


1 / 20
tmb-slideshow1
2 / 20
tmb-slideshow1
3 / 20
tmb-slideshow1
4 / 20
tmb-slideshow1
5 / 20
tmb-slideshow1
6 / 20
tmb-slideshow1
7 / 20
tmb-slideshow1

Hotel Parc, Oradea1
Hotel Parc, Oradea2
Hotel Parc, Oradea3
Hotel Parc, Oradea4
Hotel Parc, Oradea5
Hotel Parc, Oradea6
Hotel Parc, Oradea7

Despre unitate

• Hotel Parc Clădire eclectică, cu numeroase elemente Art Nouveau, Hotel Parc se află la intersecția străzii Republicii cu strada Aurel Lazăr. Are forma literei U și cuprinde un parter și un etaj, din care doar etajul îi aparține, parterul fiind compus din diferite magazine. Curtea interioară a fost utilizată pe post de terasă. Clădirea a fost ridicată de frații Emil și Gyula Weislovich, în anul 1903. Cei doi au ajuns proprietarii terenului prin moștenire. Pe acest teren se afla înainte o veche clădire, Castelul Bethlen, care a fost demolată în întregime. Hotelul a fost inagurat de frații Weislovich în martie, 1915. În perioada 1914 – 1915, pe baza proiectului realizat de Czoczek Alajos, clădirea se transformă în hotel de lux cu 60 de camere, cu o fațadă eclectică fără exces de decorație. Total diferită, fațada laterală are o plastică exterioară dominată de un balcon mare cu feronerie originală, cu multiple forme rafinate și pline de fantezie pe un fundal cu decorație în relief cu plăcuțe de ceramică colorată, un adevărat exercițiu de stil. După ce hotelul a fost ridicat, Gyula Weislovich a făcut o călătorie în India, de unde a adus covoare orientale de o mare valoare, vaze și alte obiecte care au asigurat hotelului o eleganță deosebită. De-a lungul timpului, la acest hotel au poposit personalități de seamă: Nicolae Iorga, Liviu Rebreanu, Mihail Sadoveanu, George Enescu, regele Carol al II-lea și poetul indian Rabindranath Tagore. În curtea interioară a hotelului a fost construită, probabil între 1924 – 1925, o imitație de castel medieval-romantic, format dintr-un ansamblu de turnulețe din piatră de calcar, cu acoperiș coif din mozaic roșu-alb, cu goluri mici terminate în arc de cerc sau goluri dreptunghiulare ce imită gurile de tragere ale turnurilor medievale. De asemenea, o scară mică exterioară a unui turn are feroneria decorată cu veverițe. Datorită arhitecturii eterogene și trecutului glorios, Hotel Parc este un simbol al orașului Oradea care merită vizitat atât de turiști, cât și de localnici. Articol scris de Betty Halasz. <<<
Pentru mai multe informaţii puteţi contacta direct unitatea:

Membru VoyageTube

Email:

Pagina web:

Telefon receptie:
 


Coordonate: 47.05747600 , 21.93252700Recenzii - Recomandări turistice


Formular pentru trimiterea unei Recenzii
Formular pentru trimiterea unei Recomandări turistice

 


Informații generale

Acest site nu face vânzări sau transferuri de bani, nu vă solicită informații despre carduri sau alte conturi bancare şi nu foloseşte cookies.

Completând diverse formulare, transmiteți următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, telefon, ip. Dacă nu furnizați aceste date obligatorii, formularul nu se va putea trimite, iar solicitarea dvs. nu va ajunge la destinație. Prin accesarea butonului TRIMITETI, vă dați acordul ca datele transmise să fie colectate. In caz contrar, vă rugăm să întrerupeți navigarea în acest site.

Rezervările se fac direct la unitățile hoteliere şi de cazare. Prețurile afişate sunt informative. Opțiunile de plată și anulare depind de fiecare unitate. Pentru a obține un discount, nu uitați să menționați că sunați din VoyageTube - Cea mai buna ofertă a momentului o veți primi direct de la unitate, prin formularul de confirmare comandă.!

Procedura de rezervare

Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.

Dacă ați plătit un avans la rezervare, aveți o garanție că hotelierul își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă poate asigura că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Menționati pe documentul de plată toate datele legate de sejurul dvs.

Mențiuni: Specificațiile din această pagină au caracter informativ şi se pot modifica în timp fără nicio notificare. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele neconcordante apărute. Contactați direct pagina web şi unitatea turistică pentru informații complete.