4

Rezervările Dvs. se trimit direct la Unităţile de Cazare alese. Acestea vor răspunde cererilor primite.

Nu se percep comisioane de rezervare sau alte taxe.


VoyageTube.com nu solicită date despre conturi bancare sau carduri, nu face vânzări ori transferuri de bani.
Prin continuarea navigării acceptaţi articolele din Termeni și condiţii, precum și Politica de confidenţialitate privind protecţia datelor.

In caz contrar, vă rugăm să întrerupeţi navigarea


>> Continuă navigarea >>

meniu         ×

Judetul Bihor
Vacante exotice, City-break
Inscriere unitate noua    > > >
Trimite recomandare turistica
Contact
search         ×

Caută unităţi de cazare
sau o nouă destinaţie

Harta: world> europa> romania> crisana> bihor> oradea> obiectiv: Biserica Sf.Treime

Biserica Sf.Treime

Adresa: Parcul Traian, nr.5, Oradea, judet Bihor

Categorie: obiectiv - tip: turistic

Mentiuni unitate: locas de cult

Locaţie unitate - >> arată harta >>


1 / 20
tmb-slideshow1
2 / 20
tmb-slideshow1
3 / 20
tmb-slideshow1
4 / 20
tmb-slideshow1
5 / 20
tmb-slideshow1
6 / 20
tmb-slideshow1
7 / 20
tmb-slideshow1
8 / 20
tmb-slideshow1
9 / 20
tmb-slideshow1
10 / 20
tmb-slideshow1
11 / 20
tmb-slideshow1
12 / 20
tmb-slideshow1
13 / 20
tmb-slideshow1
14 / 20
tmb-slideshow1
15 / 20
tmb-slideshow1

Biserica Sf.Treime1
Biserica Sf.Treime2
Biserica Sf.Treime3
Biserica Sf.Treime4
Biserica Sf.Treime5
Biserica Sf.Treime6
Biserica Sf.Treime7
Biserica Sf.Treime8
Biserica Sf.Treime9
Biserica Sf.Treime10
Biserica Sf.Treime11
Biserica Sf.Treime12
Biserica Sf.Treime13
Biserica Sf.Treime14
Biserica Sf.Treime15

Despre unitate

• Biserica Sf. Treime • Stil arhitectonic – Baroc • Perioada – 1693-1700 • Arhitect - Biserica ortodoxă „Sfânta Treime” (fostă “Sfânta Brigitta”, Biserica Rutenilor, Biserica “Sfântul Spirit”) Este unul dintre multele lăcaşuri de cult declarate monument istoric, ea poate fi vizitată în Parcul Traian la nr. 5. Istoria sa agitată, ea găzduind rând pe rând preoţii şi enoriaşii a trei culte, romano-catolic, creştini de rit rutean (greco-catolici) şi, actulamente, ortodox, şi-a pus amprenta asupra hramului său şi dezvoltării spaţiului interior. Construcţia sa a fost demarată în anii tulburi de după stabilirea ocupaţiei habsburgice asupra zonei. Mai exact, în anul 1692, când dominaţia otomană asupra oraşului se termină. Menţionăm că este prima biserică romano-catolică construită extramuros, înafara Cetăţii Oradea. Construcţia iniţiată de episcopul romano-catolic Agoston Benkovics reprezenta la acea dată prima clădire ecleziastică din cartierul Olosig. Biserica „Sfânta Brigitta”, căci acest hram îl avea în acele vremuri, cade pradă unui incediu în anul 1703, fiind refăcută 19 ani mai târziu, în anul 1722. Este o biserică simplă de tip navă, cu un altar pentagonal, elevaţia sa este minoră şi se termină printr-un turnuleţ de lemn. Din punct de vedere stilistic, deşi iniţial barocă(acoladele din fronton trădând acest stil), ea poate fi încadrată astăzi unui eclectic, neexcelând prin soluţiile tehnice ori prin artificii stilistice. Pictura interioară realizată în tehnica „fresco” este de factură recentă, ea fiind finalizată între anii 1982-1985. <<<
Pentru mai multe informaţii puteţi contacta direct unitatea:

Membru VoyageTube

Email:

Pagina web:

Telefon receptie:
 


Coordonate: 47.05668400 , 21.93661500Recenzii - Recomandări turistice


Formular pentru trimiterea unei Recenzii
Formular pentru trimiterea unei Recomandări turistice

 


Informații generale

Acest site nu face vânzări sau transferuri de bani, nu vă solicită informații despre carduri sau alte conturi bancare şi nu foloseşte cookies.

Completând diverse formulare, transmiteți următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, telefon, ip. Dacă nu furnizați aceste date obligatorii, formularul nu se va putea trimite, iar solicitarea dvs. nu va ajunge la destinație. Prin accesarea butonului TRIMITETI, vă dați acordul ca datele transmise să fie colectate. In caz contrar, vă rugăm să întrerupeți navigarea în acest site.

Rezervările se fac direct la unitățile hoteliere şi de cazare. Prețurile afişate sunt informative. Opțiunile de plată și anulare depind de fiecare unitate. Pentru a obține un discount, nu uitați să menționați că sunați din VoyageTube - Cea mai buna ofertă a momentului o veți primi direct de la unitate, prin formularul de confirmare comandă.!

Procedura de rezervare

Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.

Dacă ați plătit un avans la rezervare, aveți o garanție că hotelierul își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă poate asigura că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Menționati pe documentul de plată toate datele legate de sejurul dvs.

Mențiuni: Specificațiile din această pagină au caracter informativ şi se pot modifica în timp fără nicio notificare. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele neconcordante apărute. Contactați direct pagina web şi unitatea turistică pentru informații complete.