meniu         ×

Judetul Bihor
Vacante exotice, City-break
Inscriere unitate noua    > > >
Trimite recomandare turistica
Contact
search         ×

Caută unităţi de cazare
sau o nouă destinaţie

Culmea Carligate

Parcul Natural Apuseni, judet Bihor

Categorie: obiectiv - tip: natural

Menţiuni unitate: munte

Locaţie unitate - >> arată harta >>Recomandare turistică
1 / 20
tmb-slideshow1
2 / 20
tmb-slideshow1
3 / 20
tmb-slideshow1
4 / 20
tmb-slideshow1
5 / 20
tmb-slideshow1
6 / 20
tmb-slideshow1
7 / 20
tmb-slideshow1
8 / 20
tmb-slideshow1
9 / 20
tmb-slideshow1
10 / 20
tmb-slideshow1
11 / 20
tmb-slideshow1
12 / 20
tmb-slideshow1
13 / 20
tmb-slideshow1
14 / 20
tmb-slideshow1
15 / 20
tmb-slideshow1
16 / 20
tmb-slideshow1
17 / 20
tmb-slideshow1
18 / 20
tmb-slideshow1
19 / 20
tmb-slideshow1
20 / 20
tmb-slideshow1

Culmea Carligate1
Culmea Carligate2
Culmea Carligate3
Culmea Carligate4
Culmea Carligate5
Culmea Carligate6
Culmea Carligate7
Culmea Carligate8
Culmea Carligate9
Culmea Carligate10
Culmea Carligate11
Culmea Carligate12
Culmea Carligate13
Culmea Carligate14
Culmea Carligate15
Culmea Carligate16
Culmea Carligate17
Culmea Carligate18
Culmea Carligate19
Culmea Carligate20

Alte detalii

Despre obiectiv

• Culmea Carligate din Padis Vârful Cârligați este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip botanic) situată în vestul Transilvaniei, pe teritoriul județului Bihor. Localizare Aria naturală se află în ramura nordică a Munților Bihorului (grupă montană a Munților Apuseni, aparținând lanțului carpatic al Occidentalilor), pe teritoriul administrativ al comunei Budureasa din sud-estul județului Bihor (la limita teritorială cu județul Cluj), în imediata apropiere a drumului județean DJ108J, care leagă satul Remeți de stațiunea turistică Stâna de Vale. Rezervatia naturala Culmea Carligate se afla in zona Padis, judetul Bihor, aici gasindu-se cea mai frumoasa panorama asupra Padisului si a unei mari parti a Muntilor Apuseni. Sub Carligate se desfasoara Valea Rea, care coboara in panta abrupta spre Valea Boga intersectand-o in apropierea satului de vacanta Boga. Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin lege in 2000 și se întinde pe o suprafață de 10 hectare[3]. Aceasta se suprapune ariei de protecție specială avifaunistică - Munții Apuseni - Vlădeasa[4]. Aria naturală include platoul și Vârful Cârligați (1.694 m.) și reprezintă o zonă turistică importantă datorită peisajului și florei ce vegetează pe pășuni și fânețe. La nivelul ierburilor vegetează câteva rarități floristice protejate la nivel european; printre care: omag galben (Aconitum anthora), garoafă de munte (Dianthus tenuifolius), ghințură punctată (Gentiana punctata) sau bulbuc de munte (Trollius europaeus). Aici este întâlnită o specie rară a pajiștilor alpine, cunoscută de localnici sub denumirea populară de oiță (Anemona narcissiflora. <<<

Coordonate: 46.73602400 , 22.61076900Recenzii

Formular pentru trimiterea unei Recenzii


Formular pentru trimiterea unei Recomandări turistice

 


Informații generale

Acest site nu face vânzări sau transferuri de bani, nu vă solicită informații despre carduri sau alte conturi bancare şi nu foloseşte cookies.

Completând diverse formulare, transmiteți următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, telefon, ip. Dacă nu furnizați aceste date obligatorii, formularul nu se va putea trimite, iar solicitarea dvs. nu va ajunge la destinație. Prin accesarea butonului TRIMITETI, vă dați acordul ca datele transmise să fie colectate. In caz contrar, vă rugăm să întrerupeți navigarea în acest site.

Rezervările se fac direct la unitățile hoteliere şi de cazare. Prețurile afişate sunt informative. Opțiunile de plată și anulare depind de fiecare unitate. Pentru a obține un discount, nu uitați să menționați că sunați din VoyageTube - Cea mai buna ofertă a momentului o veți primi direct de la unitate, prin formularul de confirmare comandă.!

Procedura de rezervare

Completați formularul SOLICITĂ CAZARE, chiar dacă ați rezervat prin telefon, pentru a evita orice neînțelegeri ulterioare privind data sosirii, data plecării şi numărul de camere. Veți primi o copie a cererii de rezervare și acceptul hotelierului pe email.

Dacă ați plătit un avans la rezervare, aveți o garanție că hotelierul își va respecta promisiunea (număr de camere, număr de nopți și perioada). Avansul este nereturnabil dacă dvs. nu vă țineți promisiunea însă vă poate asigura că hotelierul va reține camerele solicitate, în perioada solicitată. Menționati pe documentul de plată toate datele legate de sejurul dvs.

Mențiuni: Specificațiile din această pagină au caracter informativ şi se pot modifica în timp fără nicio notificare. Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele neconcordante apărute. Contactați direct pagina web şi unitatea turistică pentru informații complete.